Tätä kakkua tehdessä ei ollut ihan paras päivä, mutta lopulta lopputulos oli tämännäköinen...

   

Keväinen suklaakakku sisälsi appelsiini marmelaadia ja diplomaattikreemiä (kerma+vanilijakreemi). Kostutin kakun appelsiinimehulla johon lisäsin hiukan sitruunamehua.

Kuorrutin kakun suklaamakuisella voikreemillä. Kakku on hyvä "eristää" ennen suklaakuorrutetta. "Eristeeksi" kelpaa esim. voikreemi tai hillo/marmelaadi.

   

Sain kauan haaveilemani lilja-muotit ja päätin niillä tehdä koristeet kakkuun. Koristeet ovat sokerimassasta tehtyjä. Liljat on ensin hiukan maalattu pastaväreillä, sitten koristeltu kristallipölyllä ja viimeistelty helmiäis-sprayllä. Liljojen heteet ovat valmiita kaupasta saatavia heteitä ja ne eivät ole syötäviä.

Suklaakuorrutteen ohje:

300g Tumma sulaa

2dl kermaa

Sulata suklaa mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa, mutta varo ettei kerma kiehu. Lisää sulanut suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä kattilassa ennen kuin kaadat sen kakun päälle.

Vinkkinä: Uuninritilä on oiva apuväline kun kuorrutat kakkua. Laita kakku ritilän päälle ja ritilän alle leivinpaperi. Kaada suklaakuorrute kakun päälle, vedä paletilla kuorrute reunoille ja huomaa kuinka ylimääräinen kuorrute valuu ritilän avulla leivinpaperille ja kakkuun tulee kaunis, siisti reuna.

Voikreemin ohje:

125 g margariinia
1tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1 rkl maitoa

Pehmennä huoneenlämpöinen margariini sähkövatkaimella. Lisää vanilijasokeri kokoajan sekoittaen ja lisää seokseen vähitellen tomusokeri. Sekoita seos voimaakkaasti tasaiseksi, lisää maito ja sekoita vielä n. 1min. Jos kreemi on liian tönkköä kakun levitykseen, lämmitä sitä hieman mikrossa jolloin kreemi notkistuu.

Suklaakreemiä saat kun lisäät valmiiseen voikreemiin sulatettua tummaa suklaata ja sekoitat tasaiseksi. Erimakuja saat kreemiin myös kun käytät esim. mansikanmakuista tomusokeria.

Paljon onnea Ida!