Tätä herkkua on varmasti moni kokeillut ja sen erittäin makoisaksi todennut. Itse olen tehdyt kerran aikaisemmin tätä kakkua ja tässä kuussa juhlittiin poikaystäväni synttäreitä niin tämä kakku on ehdoton suosikki aikuisten synttärikakuksi.
   

Baileys-kakku:

Tumma kakku pohja
Kostutusvesi (5dl vettä 50g sokeria)
Aprikoosihilloa

Täyte:
7dl kermaa
2 prk maskarponea
10 liivatelehteä
3dl baileyslikööriä
3dl nougat-murua
Vanilijasokeria

Suklaakiille:
4 kpl liivatelehtiä
250g tummaasuklaata
4,5dl kermaa
1dl kaakaojauhetta

Koristeluun:
Nougat-murua
Valkosuklaata

Tumma kakkupohja on hyvä tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tee kakkupohja muutaman sentin pienempään vuokaa kuin se mihin hyydytät kakun näin pohja jää mukavasti piiloon. Kostuta pohja ja levitä siihen ohut kerros aprikoosihilloa.

Täyteen teko:
Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää siihen vanilijasokeria. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita tuorejuustot toiseen astiaan,mittaa sinne sekaan 2,5dl Baileyssiä ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Nostele vaahdotettu kerma Baileys-tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Mittaa 0,5dl Baileyssiä kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila pois liedeltä. Purista lionneista liivatteista liika vesi pois ja sekoita kuuman Baileyssin sekaan. Nostele muutama kauhallinen kermatuorejuustoseosta kuuman Baileyssin joukkoon jotta lämpö tasoittuu. Kaada liivateseos kattilasta jäljellä olevaan kermatuorejuustoseokseen, lisää nougatmuru ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja laita hyytymään vähintään 4h.

Suklaakiilteen teko:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma, lisää sinne ensin vedestä puristetut liivatelehdet sitten tummasuklaa paloina ja kaakao. Sekoita seos tasaiseksi mutta vältä ylimääräistä vispausta ettei kiilteeseen tule ilmakuplia. Anna suklaakiilteen jäähtyä kädenlämpöiseksi ennenkuin kaadat sen hyydykkeen päälle. Laita kylmään hyytymään. Koristele nougatmuruilla ja valkosuklaakuvioilla.

TÄMÄ KAKKU SISÄLTÄÄ ALKOHOLIA ja se oli tarkoituskin... ;)
Jos kuitenkin haluat alkoholittoman version niin keitä koko 3dl Baileyssiä kattilassa.