Ensimmäisessä blogi-kirjoituksessani kerroinkin jo itsenäisyyspäivä-aiheisista kermakakuista johon oli tehnyt suklaiset suomileijonat. Ajattelin vielä laittaa muutaman kuvan selventämään tekniikkaa, tosin kätköistä ei löytynyt kuin muutama kuva mutta toivottavasti tekniikka selviää sinulle.

Ensimmäiseksi minun piti etsiä kuva, josta halusin tehdä suklaakoristeen. Sopivan kuvan löydettyäni tulostin sen ja laitoin kuvan pussiin. Muovipussi toimii tässä paremmin kuin leivinpaperi. Pussi antaa mukavan kiillon suklaan pintaan.

Seuraavaksi alkoi tarkkuutta vaativa pritsaus tummalla suklaalla ääriviivoja myöten. Ääriviivojen jälkeen tumman suklaan annetaan kuivua, jotteivät suklaat menisi sekaisin täyttö vaiheessa. Tumman suklaan kuivuttua voi alkaa varovasti täyttämään kuviota. Tässä vaiheessa on tärkeää että valkosuklaa menee varmasti joka paikkaan, työtä kun ei voi välissä käännellä ja tarkastella. Kuvassa näkyykin tummalla suklaalla tehdyt ääriviivat ja se kuinka aloitin juuri täyttämään kuviota valkoisella suklaalla.

   

Sitten kun koriste on varmasti kuivunut voi sen varovasti kääntää vaikka leivinpaperia apuna käyttäen. Olethan varovainen ettet vain riko hienoa aikaan saannostasi

   

Lopuksi kuva koristeesta kakun päällä.