Sain lahjaksi kirjan nimeltä Pieni pullakirja. Siitä sitten bongasin tälläisen reseptin, jota piti ehdottomasti kokeilla. Resepti poikkeaa muutamalta ainesosaltaan tavallisesta pullataikinasta.
Appelssiinipullat:
30kpl
5dl appelsiini tuoremehua
50g tuorehiivaa
1dl sokeria tai 3/4 hunajaa
1/2 tl suolaa
1tl inkivääriä tai pomeranssinkuorta
3/4dl rypsiöljyä
n. 12-14dl vehnäjauhoja
Lisää tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää sokeri/hunaja, suola ja inkivääri/pomeranssinkuori. Lisää jauhoja taikinaa vaivaten, kunnes taikina on sopivan pehmeää. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota ja pyörittele siitä pikkupullia. Kohota pullat liinan alla. Paista appelsiinipulla 225 asteessa n. 12min.
Ohje: Pieni Pullakirja
Ohje sopii loistavasti myös kananmuna allergiselle, koska siinä ei kananmunaa käytetä. Pulla voi myös voidella vaikka voisulalla, joten silloin kananmuna allergiselle niitä voi tarjoilla hyvillä mielin. Itse käytin sokerin sijaan hunajaa, koska sitä en ollut ennen käyttänyt pullataikinassa. Suurempaa eroa en huomannut tavalliseen sokeriin nähden. En käyttänyt inkivääriä enkä pomeranssinkuorta, mutta kardemummaa laitoin. Kardemumma mielestäni kuuluu pullataikinaa. Pullat tuoksuivat enemmän appelssiinille kuin maistuivat, mutta hyviä ja kokeilun arvoisia olivat.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.