Suklaalla kuorrutetut kakut ovat ihana makuelämys ja mukava vastapaino kermakakuille.

Tässä vinkkinä kuvien kera suklaakakun kuorrutus.

Kakku on 4munan kakku.

   

Kakku pohjattuna. Täytteenä toimi aprikoosihillo ja diplomaattikreemi (kerma + vanilijakiiseli). Kostutin kakun appelssinimehulla johon lisäsin sitruunamehua.

Kakku kannattaa pohjata jo edellisenä päivänä. Itse teen niin että teen ekana päivänä pohjan, tokana päivänä pohjaan kakun ja kolmantena kuorrutan kakun.

   

Kakku kuorrutettu kreemillä ja odottaa suklaalla kuorrutamista. Kun kuorrutat kakun kreemillä niin laita se vielä n. tunniksi jääkaappiin ennen kuin viimeistelet kakun suklaakuorrutteella.

Voikreemin ohje:

125 g margariinia
1tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1 rkl maitoa

Pehmennä huoneenlämpöinen margariini sähkövatkaimella. Lisää vanilijasokeri kokoajan sekoittaen ja lisää seokseen vähitellen tomusokeri. Sekoita seos voimaakkaasti tasaiseksi, lisää maito ja sekoita vielä n. 1min. Jos kreemi on liian tönkköä kakun levitykseen, lämmitä sitä hieman mikrossa jolloin kreemi notkistuu.

   

Suklaakakku kuorrutettuna. Uuninritilä on tässä korvaamaton apuväline. Kakkua kuorruttaessa ylimääräinen suklaa valuu ritilän avulla leivinpaperille ja kakkuun tulee siisti reuna.

Suklaakuorrute:

200g tummaa suklaata

1dl kermaa

Sulata suklaa mikrossa. Lämmitä kerma kattilassa, mutta varo ettei kerma kiehu. Lisää sulanut suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä kattilassa ennen kuin kaadat sen kakun päälle.

Suklaakuorrutteen määrä näyttää vähäiseltä mutta riittää kyllä hyvin kakun kuorruttamiseen.

   

Suklaakakku kuorrutettuna ja koristeltuna!

Tämä kakku meni synttäreille joissa syntymäpäiväsankari pitää reggae musiikista, Jamaikasta ja toivottavasti suklaasta ;)