Joulu tekee kovasti jo tuloaan ja mitä joulu onkaan ilman piparkakkutaloa. Tänä vuonna mökki on saannut lasit ikkunoihin. Myös pieni jäätynyt lampi ja luminen kuusi löysivät tiensä pienen mökin pihalle. Voi kumpa itsekkin voisi joskus omistaa noin tuollaisen mummonmökin, tosin hieman paremmilla eristyksillä ;)

   

   

Lasiset ikkunat ja jäätynyt lampi on saatu murskattuja kovia karkkeja apuna käyttäen. Kuusi on ensin muotoiltu marsipaanista ja sen jälkeen siihen on pursotettu pikeeriä päälle. Pikeerillä on tehty myös jäiset jäätikut, pupun käpälän jäljet ja lumiset kinokset.

Pikeerin ohje:

1 kananmunan valkuainen

2,5dl Tomusokeria

2 tl Sitruunamehua tiivisteenä tai puristettuna. (itse käytin etikkaa, kun sitruunamehua kumpanakaan vaihtoehtona ei talosta löytynyt).

Vaahdota valkuainen ja 2/3 tomusokeria astissa niin kauan  (n. 2min) että kun nostat vatkaimilla vaahtoa, se jää muotoonsa. Lisää sitruunamehu ja loput tomusokerista. Vatkaa vielä hetki ja tarkista että pikeeri on tarpeeksi jämäkkää (lisää tomusokeria jos pikeeri leviää pursottaessa). Muista, että pikeeri kuivuu nopeasti joten suosittelen laittamaan kaiken pikeerin pursotinpussiin niin ei jää kuppiin kuivumaan. Tästä määrästä tulee n. 3dl pikeeriä.