Jouluksi tein suolaisia ja makeita naposteltavia. Molemmat näistä ovat helppoja toteuttaa.


Suolaiset: Tarvitset lehtitaikina levyn. Anna levyn sulaa rauhassa huoneenlämmössä ja levyn ollessa kauttaaltaan sula, kaulitse se hieman ohuemmaksi. Levitä levylle haluamasi tuorejuusto (itse käytin aurinkokuivattu tomaatti-mozzarella tuorejuustoa). Tuorejuuston päälle voi ripotella myös juustoraastetta tai vaikka kinkkusuikaleita. Kääri levy rullalle ja kietaise rulla vielä tiukasti tuorekelmuun. Laita rulla vähäksi aikaa pakastimeen. Laita uuni lämpenemään 220-asteeseen. Leikkaa hieman jähmettyneestä rullasta n. 1cm paksuisia siivuja ja asettele ne pellille. Halutessasi voit ripotella vielä pinnalle juustoraastetta ja mausteita. Itse lisäsin vielä basilikaa tuomaan ekstra makua. Nämä naposteltavat sopivat mainiosti vaikkapa illan istujaisiin.


Makeat: Ota lehtitaikina levy hyvissä ajoin sulamaan. Leikkaa levystä pieniä neliöitä n. 4x4cm. Voitele neliöt kananmunalla, kaada raesokeri lautaselle ja kasta neliöt siinä. Asettele neliöt pellille ja paina keskelle pieni kuoppa. Pursota hilloa kuoppaa (Itse käytin paistonkestävää omenamarmeladia) ja paista neliöt 220-asteessa n. 10min niin että ne ovat saaneet kauniin ruskean värin.