Minusta tehtiin juttu lehteen joka käsitteli luovuutta.
Jutussa kerroin mitä teen, miten olen alalle päätynyt ja vähän tulevaisuuden juttuja. Laitoin lehtijuttuun lukioiden iloksi kakkupohjan reseptin ja pursotettavan koristelukuorrutteen ohjeen.
Juttu kun käsitteli kädentaitoja niin tottakai halusin tuoda esille hieman omia kädentaitojani..
Mansikka-Cupcakes
2 Munaa
1dl sokeria
1dl maustamatonta jugurttia
100g margariinia
3dl vehnäjauhoja
1tl vanilijasokeria
2tl leivinjauhetta
0,5dl mansikoita
Sekoita ainekset keskenään puuhaarukalla ja jaa muffinssivuokiin.
Paista muffinssit 200-asteessa 10-15min tai kun ovat kauniin ruskeita.
Anna jäähtyä.
Kuorrute
1pkt maustamatonta tuorejuustoa (esim. vanilijanmakuista)
1pkt mansikka tomusokeria
0,5pkt tavallista tomusokeria.
Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää siivilän läpi tomusokerit tuorejuuston sekaan.
Pursotettava koristelukuorrute
2-3 kananmunan valkuaista
500g tomusokeria
5-7 tippaa sitruunamehua
Elintarvikevärejä
Tarkista että kaikki työvälineet ovat kuivat ja puhtaat. Vaahdota munanvalkuaisia ja 2/3 tomusokeria, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää seokseen tomusokeria siivilän läpi siten, että jätät n. desilitran käyttämättä. Vaahdota, kunnes seos on jäykkää. Sopivan jäykkä seos jää vispilään ja ylös alas käännettäessä huippu pysyy kohollaan ja notkahtaa alaspäin vain hiukan. Jos seos tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria ja vaahdota lisää. Varo vaahdottamasta liikaa ettei seoksesta tule liian jäykkää ja näin ollen sitä on liian vaikea käsitellä. Koristelukuorrutteesta voi valmistaa vaikka minkälaisia koristeita. Huolehdi vain että koristeet kerkeävät kuivua huoneenlämmössä ainakin yön yli. Koristeita voi asetella kakkujen, leivonnaisten ja muiden herkkujen päälle. Huomioithan että kerman kosteudesta johtuen koristeita ei voi laittaa pitkäksi aikaa suoraan kerman päälle.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.