Minusta tehtiin juttu lehteen joka käsitteli luovuutta.

Jutussa kerroin mitä teen, miten olen alalle päätynyt ja vähän tulevaisuuden juttuja. Laitoin lehtijuttuun lukioiden iloksi kakkupohjan reseptin ja pursotettavan koristelukuorrutteen ohjeen.

Juttu kun käsitteli kädentaitoja niin tottakai halusin tuoda esille hieman omia kädentaitojani..

   

Mansikka-Cupcakes

2 Munaa

1dl sokeria

1dl maustamatonta jugurttia

100g margariinia

3dl vehnäjauhoja

1tl vanilijasokeria

2tl leivinjauhetta

0,5dl mansikoita

Sekoita ainekset keskenään puuhaarukalla ja jaa muffinssivuokiin.

Paista muffinssit 200-asteessa 10-15min tai kun ovat kauniin ruskeita.

Anna jäähtyä.

Kuorrute

1pkt  maustamatonta tuorejuustoa (esim. vanilijanmakuista)

1pkt mansikka tomusokeria

0,5pkt tavallista tomusokeria.

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää siivilän läpi tomusokerit tuorejuuston sekaan.

   

Pursotettava koristelukuorrute

2-3 kananmunan valkuaista

500g tomusokeria

5-7 tippaa sitruunamehua

Elintarvikevärejä

Tarkista että kaikki työvälineet ovat kuivat ja puhtaat. Vaahdota munanvalkuaisia ja 2/3 tomusokeria, kunnes saat runsaan vaahdon. Lisää seokseen tomusokeria siivilän läpi siten, että jätät n. desilitran käyttämättä. Vaahdota, kunnes seos on jäykkää. Sopivan jäykkä seos jää vispilään ja ylös alas käännettäessä huippu pysyy kohollaan ja notkahtaa alaspäin vain hiukan. Jos seos tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria ja vaahdota lisää. Varo vaahdottamasta liikaa ettei seoksesta tule liian jäykkää ja näin ollen sitä on liian vaikea käsitellä. Koristelukuorrutteesta voi valmistaa vaikka minkälaisia koristeita. Huolehdi vain että koristeet kerkeävät kuivua huoneenlämmössä ainakin yön yli. Koristeita voi asetella kakkujen, leivonnaisten ja muiden herkkujen päälle. Huomioithan että kerman kosteudesta johtuen koristeita ei voi laittaa pitkäksi aikaa suoraan kerman päälle.