Valkosuklaa pannacotta kahdelle:

2dl kermaa

1 rkl sokeria

1,5 liivalehtejä

80g valkosuklaata

puolikas vanilijatanko

Vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma kattilassa, lisää sokeri ja paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimäärinen vesi pois ja liota ne lämpimään suklaa-kermaseokseen. Leikkaa vanilijatanko pituus suunnassa kahtia. Raaputa veitsellä tangosta siemenet seokseen ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Tiputa jälkiruokakulhojen pohjalle vadelmia (Käytä tähän vain tuoreita vadelmia. Pakastevadelmat vetistyvät sulaessaan.) ja kaada seos niiden päälle. Laita pannacotat hyytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Soseuta vadelmat, mutta mausta maun mukaan sokerilla. Pannacotta on aika makeaa joten itse jätin sokerin kokonaan pois. Vadelmasose mukavaa kirpeyttä makean pannacotan rinnalle. Kaada vadelmasose hyytyneiden pannacottien päälle ja raasta vielä kuorimaveitsellä valkosuklaakiehkuroita koristeeksi, mikäli valkosuklaata vielä jäi ;)

Tämä jälkiruoka on helppo tehdä ja pientä viimeistelyä vaille valmis tehtäväksi jo hyvissä ajoin jääkaappiin. Itse nautin tämän herkun sushin jälkeen.. Sinä iltana taisi hieman japanilainen ja italialainen ruokakulttuuri kulkea käsi kädessä.. Nam :)