Tämä helppo mansikkacharlotte toimi pöydän kuningattarena tuparikahvitteluissa.

Ohje:

1 1/2 pkt kääretorttua (kääretortun olisin tehnyt itse mutta ajanpuutteen vuoksi jouduin turvautumaan kaupan kääretorttuun, mutta ehkä se tekeekin myös tästä kakusta erittäin helpon)

2 pkt vispikermaa (toinen voi esim. olla mansikanmakuinen vispikerma)

1 prk vanilijan makuista rahkaa

rasiallinen mansikoita

7 liivatelehteä

1dl mansikkamehua

vanilliinisokeria

mansikka-aromi (ei pakollinen. Aromia saa esim. suuremmista ruokakaupoista)

   

Vuoraa sopiva kulho tuorekelmulla ja asettele kääretortusta leikatut viipaleet kulhoon. Kolosiin voit laittaa puolikkaat mansikat.

   

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, vaahdota kerma ja paloittele mansikat. Sekoita vaahdotettu kerma ja rahka keskenään. Kuumenna mansikkamehu mikrossa kuumaksi ja lisää siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää vaahdotettua kermaa liivateseokseen n. 3rkl (tällöin estät ettei liivatelehdet paakkuunnu kun kaadat ne kylmän kerman sekaan) kaada liivatelehtikermaseos vaahdotetun kerman ja rahkan, sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen pilkotut mansikat, mausta makusi mukaan vanilliinisokerilla ja mansikka aromilla. Asettele pohjalla vielä loput kääretortusta kakulle pohjaksi. Painele vielä niin että kääretortut ikään kuin uppoavat seokseen niin reunoista ja pohjasta tulee tasaisin korkuiset toisiinsa nähden. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 3h mutta mieluiten yön yli. Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluastialle ja nauti!