Ihanaa kun ilmat alkavat lämmetä ja aamuisin alkaa olla valoisaa. Kevään inspiroimana toteutin tällaisen hedelmäisen hyydykekakun. Ajattelin kokeilla limeä, joka minulle on aika vieras. Laitoin sitä jopa kakkupohjaan ja antoi kyllä mukavan pikku kirpakan säväyksen. Passionhedelmä on myös aika tuntematon, joten päätin sitä sitten laittaa päälliseen, muuten kiva mutta siemenet olivat aika ikäviä. Kokeilin myös tähän kakkuun SLY10-kierroksella oleelta salaiselta ystävältäni Reetalta saamaani Lime Curd-tahnaa. Sopi todella hyvin ja maistui hyvältä. Itse en varmastikkaan olisi uskaltanut sitä kaupanhyllyltä koriini laittaa, mutta nyt tiedän että hyvää oli ja jatkossakin aijon kyseistä tuotetta käyttää.

Sydän vuoka vastaa 26cm pyöreää vuokaa.

 

   

Pohja:

2 Kananmunaa

3/4dl sokeria

3/4dl vehnäjauhoja

2/4dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

1 limen raastettu kuori

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kulhossa. Lisää sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon. Kääntele nuolijalla tasaiseksi massaksi. Lisää massaan raastettu limetin kuori. Paista 175-asteessa n. 30min.

Pohjan kostutin appelsiinimehulla ja päälle levitin Lime Curd-tahnaa, mutta muutkin hedelmäiset hillot/marmelaadit käyvät loistavasti. Kannustan kyllä kokeilemaan Lime Curd-tahnaa, voit yllättyä ;)

Täyte:

2 prk vispikermaa

1 pss Blå band mousse (makuna: mangopassion)

puolikkaan limen mehu

1 prkl mangososetta (esim. muksu)

6kpl liivatelehtiä

1dl appelsiinimehua

hyppysellinen vaniljasokeria

Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vaahdota kermat yhdessä moussenseoksen kanssa vaahdoksi. Lisää moussekermaseokseen limen mehua ja mangososetta. Maista että ei ole liian kirpakkaa. Mausta vielä hyppysellisellä vaniljasokerilla makusi mukaan. Purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois. Kuumenna appelsiinimehu mikrossa ja lisää liivatelehdet siihen. Sekoita vielä lusikalla ja tarkista että liivatelehdet ovat varmasti liuenneet nesteeseen. Lisää muutama ruokalusikallinen moussekermaseosta liivatelehtinesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Näin tehden liivatelehdet eivät paakkuunnu vaan menevät tasaisesti sekaisin täytteeseen. Kaada liivatelehtiseos täytteeseen ja kaada vuokaan. Levitä täyte tasaisesti vuokaan ja "pamauta" muutaman kerran pöytää vasten, näin täyte menee tasaisesti kaikkialle vuokaan. Laita kakku hyytymään ainakin 3h jääkaappiin mutta yön yli mikä mahdollista.

Päällinen:

3prk mangososetta

1prk persikkasosetta

2,5dl appelsiinimehua

puolikkaan limen mehu

kolme passion hedelmää

8kpl liivatelehtiä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään nesteeseen. Laita 2dl appelsiinimehua kulhoon ja jätä 0,5dl liivatteita varten. Lisää kulhoon kaikki muut aineet. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja koverra lusikalla sisus kulhoon, sekoita tasaiseksi. Purista lionneista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja kuumenna 0,5dl appelsiinimehua mikrossa. Laita liivatelehdet kuumaan appelsiinimehuun ja tarkista että ne ovat varmasti liuenneet. Ota kulhosta päällistäytettä n. 2rkl ja lisää se liivatelehtiseokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää liivatelehtiseos nyt kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada päällinen hyytyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 2h.

Koristele hedelmillä ja nauti!