Nämä leivokset on tehty virtuaalisesti kummitädilleni. Hän kävi stockmannilta ostamassa minulle metallisia leivosrenkaita joihon voi todella näppärästi tehdä vaikka minkä makuisia leivoksia. Minä kokeilin vadelma-suklaa unelmia.

Pohja (sama kuin tumma kääretorttupohja):

4 Kananmunaa                                   

1 1/2dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta.

Tee pohja samaan tapaan kuin kääretorttu pohjan.

Suklaahyydyke:

100g tummaa suklaata

2dl kermaa

3 liivatelehteä

Vaniliinisokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa ja vispaa kerma. Kerman ollessa vaahdotettua lisää siihen sula suklaa voimakkaasti vispaamalla. Liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää suklaakermaseosta n. kauhallinen liivatelehtien joukkoon, sekoita tasaiseksi ja lopuksi kaada liivatelehtiseos suklaakermaseoksen. Näin varmistat että liivatelehdet eivät paakkuunnu suklaakermaseokseen, levitä seos tasaiseksi ja mausta lopuksi vaniliinisokerilla.

Vadelmasuklaahyydyke:

100g pakastevadelmia

2 dl kermaa

4 liivatelehteä

vaniliinisokeria

Sulata vadelmat mikrossa ja kuumenna kattilassa näin varmistat etteivät ikävät bakteerit pääse yllättämään. Kaada kuumennetut vadelmat kulhoon ja jäähdytä. Tämän voi tehdä myös edellisenä päivänä tai paria tuntia ennen. Muuten toimi samalla tapaa kuin suklaahyydykkeen kanssa. Liivatelehtiä tulee vadelmahyydykkeeseen yksi enemmän kuin suklaahyydykkeeseen koska vadelmissa on jonkin verran nestettä itsessään. Tosin kaadoin kyllä osan nesteestä pois ennen käyttöä mutta neljä liivatetta riittää hyvin.

Leivosten kokoaminen:

Leikkaa valmiista levystä halkaisijaltaan samankokoisia ymryröitä kuin leivosrenkaat ovat. Renkaisiin kannattaa laittaa muovisuikaleet edes auttamaan leivosten irtoamista renkaista hyytymisen jälkeen. Muovisuikaleet saat kätevästi pakastepusseista. Aseta renkaat siirrettävälle alustalle, leikkaa muovisuikaleet ja katso että suikaleet ovat samankorkuisia kuin leivosrenkaat. Aseta suikaleet renkaisen sisään ja tipauta kääretorttulevystä muotilla leikatut pohjat renkaiden pohjalle. Pursota vadelmahillo napit pohjien päälle. Aloita pursottamaan ensin vadelmahyydykettä ja sit suklaahyydykettä vuorotellen. Kun renkaat ovat tulleet täyteen vedä vielä paletilla pinta tasaiseksi ja vie kylmään hyytymään vähintään 2h.

Kahden tunnin kuluttua tarkasta että leivokset ovat hyytyneet ennen kuin alat irrottamaan niitä renkaista. Aloita irrottaminen niin että työnnät leivosta alhaalta ylöspäin. Koristele leivokset vaikka kaakaojauheella, mutta irroita muovisuikaleet vasta kaakaon ripottelemisen jälkeen näin et sotke leivosten reunoja.

Koristeena käytin kaakaojauhetta, värjätystä valkosuklaasta tehtyjä ristikoita ja mansikan makuisia suklaakiharoita.