Helmikuun muffinsseina tarjoilen teille suolasia muffinsseja. Ensimmäistä kertaa kokeilin tätä työkaveriltani saamaan reseptiä. Muffinssithan osottautuivat oikein mukaviksi makuelämyksiksi!

Muffinssit ovat kaksivaiheiset, ensin tehdään jauhelihatäyte ja sitten vasta muffinssitaikina. Vaikka kuulostaakin monivaiheiselta, nämä tulevat suhteellisen nopeasti ja helposti.

   

 

Alkuperäinen resepti, suluissa minun laittamani määrät ja aineet:

Täyte:

300g jauhelihaa (400g)

1 sipuli hienonnettuna

2 dl porkkanaraastetta

200g tuorejuustoa (Italian yrtit, mutta myös esim. tomaatti-basilika käy mainiosti)

1/2dl ketsuppia

2 tl pitsamaustetta

1tl suolaa

1 dl persilijaa tai basilikasilppua (persilijasilppua, mutta vain n. 2 rkl verran)

Ruskista jauheliha, lisää sekaan silputtu sipuli, porkkanaraaste ja ketsuppi. Lisää lopuksi mausteet. Sekoita tasaiseksi. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää tuorejuusto ja silputtu persilija/basilika, sekoita ja jäähdytä.

Vinkki: Älä käytä jauhelihan ruskistamiseen paljoa rasvaa/öljyä, muutama tippa riittää. Täytteestä tulee helposti liian rasvainen.

Taikina:

2 kananmunaa

1 dl sulatettua margariinia

1 dl maitoa

1 rkl siirappia (käytin vaahterasiirappia, koska tavallista ei kaapista löytynyt)

1 dl ruis- tai kauraleseitä

3 dl vehnäjauhoa ( laitoin 2dl vehnäjauhoja ja 1 dl ruisjauhoja)

3 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

Sekoita munien rakenne kevyesti rikki. Lisää margariini, maito ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen, sekoita tasaiseksi.

Annostele taikinaa puolitoista ruokalusikallista muffinssivuokien pohjalle, seuraavaksi saman verran jauhelihatäytettä. Täytettä saattaa jäädä hieman yli joten jaa se sitten muffinssien kesken tasan, minulla tosin ei jäänyt kun se oli niiiin hyvää ;) Vielä lopuksi laita muffinssien päälle puolikas kirsikkatomaatti ja juustoraastetta.

Alkuperäinen resepti: Kaarina Roininen Hei me leivotaan -ohjelmasta