Sokkokokki ohjelmassa ja paikallisessa lehdessä päätään nostanut Tuille-taikina oli minulle aivan uusi tuttavuus. Ainakaan en muista että oisin sitä koulussakaan tehnyt. Taikinan nimihän unohtui minulta samantien ja pitkän etsinnän jälkeen sain ohjeen käsiini. Muokkasin hieman ohjetta ja laitan tähän nyt toteuttamani ohjeen.

Tein taikinasta 4 kpl jälkiruokakulhoja.

Tuille-taikina:

70g Tomusokeria

80g Vehnäjauhoja

2 pienentä kananmunan valkuaista

Sekoita tomusokeri, jauhot ja valkuainen tasaiseksi. Lusikoi neljä kekoa leivinpaperille ja levitä tasaisiksi ympyröiksi paletilla. Paista varovasti 200 asteisessa uunissa noin 4 minuuttia.

   

   

Kun levyt ovat uunissa, laita mukit pöydälle nurin päin valmiiksi. Vuoraa mukit leivinpaperilla ja katso että sinulla on lasta tai jonkin muu apuväline käden ulottuvilla. Kun levyt ovat tulleet uunista sinulla on n. 30 SEKUNTTIA aikaa toimia. Levyt irtoavat aika helposti leivinpaperista. Aseta levyt mukien päälle ja muotoile käsillä hieman muotoon. Anna kulhojen jäähtyä jääkaapissa tai huoneen lämmössä. Kun kulhot ovat jäähtyneet irrottele varovasti leivinpaperi irti kulhoista ja täytä mieleiselläsi täytteellä. Kulhot kestävät mm. rahkaa tai vaahtoja, totta kai jäätelöäkin voi käyttää kunhan tarjoilee jälkiruuan melkein heti täyttämisen jälkeen.

Hedelmärahka:

2 prk maitorahkaa

2dl kermaa

mangoa, banaania, mandariinia ja ananasta

hiukan vanilijasokeria

   

Koristelin jälkiruuat mangosiivulla, mandariinilohkoilla ja ananaspalalla. Vihreä väri on kiiwin makuista värijauhetta, mutta esim. mintun lehdet olisivat sopineet jälkiruokiin täydellisesti.

Piristävä yllätys arkeen tai näyttävä jälkiruoka juhlavampiin tilanteisiin.

Suosittelen lämpimästi!