Isänpäivänä meillä herkuteltiin varmasti monelle tutulla Banoffee-kakulla. Banoffee tulee melkein joka blogissa vastaan ja vihdoin minäkin pääsin sen toteuttamaan. Kakkuhan on loppupelissä todella yksinkertainen mutta pienen mielenkiintoisen twistin tuo kondensoitu maito jota keittämällä saadaan toffeeta. Minulta oli jäännyt canache-kuorrutetta vähän yli edellisenä päivänä tehdystä kakusta joten päätin käyttää sen sitten tähän kakkuun ja todella makea kakkuhan siitä tuli..

   

Kondensoitua maito on sokeroitua maitotiivistettä ja sitä myydään suuremmissa ruokakaupoissa.

   

Kondensoitua maitotölkkiä keitetään miedolla lämmöllä n.3h niin että vesi kiehuu koko ajan. Vettä vaan kattilaan, tölkki kiehumaan ja takaisin sänkyyn kullan viereen.

   

Tadaa toffeeta! Tuoksu oli vähän hassu mutta maku oli mielestäni ihan maukas. Kinuskiksi en tätä kutsuisi mutta erittäin mielenkiintoinen kokeilu. Suosittelen.

   

Banoffeen pohja:
300g Kaurakeksejä
150g Voita
1 pss Hasselpähkinärouhetta

Murskaa keksit hienoksi muruksi, sekoita joukkoon pähkinärouhe ja kaada joukkoon sula voi. Sekoita tasaiseksi ja painele vuuan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle kinuski ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Täyte:
Toffeeta
4 Banaania
6dl Kermaa
2dl Suklaakuorrutetta (canache)

Päälle koristeita


  

Leikkaa pohjalle banaanit ja laita päälle kermavaahto.

   

Laita kermavaahdon päälle banaanisiivuja ja levitä suklaakuorrute banaanien päälle. Levitä suklaan päälle vielä yksi kerros kermavaahtoa ja lopuksi koristele mieleiseksesi.

   

   

Oli kyllä kokeilun arvoinen juttu. Kakku oli erittäin makea ja ajattelin että kesällä kerman sijaan kakkuun voisi laittaa jäätelöä. Nam Nam!