Rippijuhlissa tarjottiin myös makeaa suupalaa suolaisten voileipäkakkujen rinnalla.
Tämän hyydykekakun muokkasin aijemmin tekemästäni omasta syntynmäpäiväkakustani.
Kakkun halkaisija 28cm ja siitä syö n. 28henk.
Pohja:
2 pkt valkosuklaa-karpalokeksejä
70g voita
Täyte:
6dl kermaa
500g mansikkarahkaa
tuoreita mansikoita
valkosuklaan paloja
mansikka-aromia
vanilijasokeria
13kpl liivatelehtiä
1dl sekamarjamehua
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele keksimurska tasaisesti vuuan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää siihen mansikkarahka kevyesti sekoittaen. Lisää täytteeseen vanilijasokeri, mansikka-aromi, mansikan- ja valkosuklaanpalat. Kuumenna sekamarjamehu ja lisää siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Lisää sulatettujen liivatelehtien joukkoon muutama ruokalusikallinen täytettä ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi kaada liivatelehtiseos lopun täytteen joukoon ja sekoita tasaiseksi. Täyte näyttää löysältä mutta hyytyy kyllä. Täytteen ollessa löysää se levittyy tasaisesti eikä esim. ilmakuplia synny. Laita kakku hyytymään jääkaappiin mieluiten yön yli mutta vähintään 6 tunniksi.
Kiille:
Tuoreita mansikoita
4dl sekamarjamehua
6 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kakun hyydyttyä sommittele mansikat mielesi mukaan. Kuumenna mehusta 1dl ja lisää puristetut liivatelehdet siihen. Kaada liivatelehtiseos lopun mehun joukkoon ja lopuksi kakun päälle. Jos haluat varmistua yliläikkymiseltä kakkua siirtäessä jääkaappiin toimi näin koska mehukiilteen kaatamisessa ei tarvita hirveästi tarkkuutta joten jos vaan mahdollista niin suosittelen kaatamaan kiilteen kakun ollessa jo valmiiksi jääkaapissa. Anna kiilteen jähmettyä ainakin 2 tuntis ja lopuksi koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.