Ristiäisissä tarjottu lohivoileipäkakku. Olipa mukava tehdä pitkästä aikaa voileipäkakku. Täyte kakkoseen kokeilin ihan uutena tuore kurkkua ja oli kyllä hyvä yhdistelmä.

Lohikakku:

Täyte 1:

Savulohta

Tuoretta tilliä

Majoneesia

Mausteita makusi mukaan

Täyte ainekset sekoitetaan keskenään. Olethan tarkka ettei kalasta mene ruotoja täytteeseen.

Täyte 2:

3 kananmunia

Tuore kurkkua

Majoneesia

Tuoretta tilliä

Mausteita makusi mukaan

Keitä kananmunat koviksi ja murskaane kulhoon. pilko ja silppua kurkku pieneksi palasiksi. Sekoita täyteaineet keskenään. 

Kostutus

Kalaliemi

Kuorrute:

1 prk tuorejuustoa

2dl kermaa

Vaahdota kerma vaahdoksi. Notkista vatkaimella tuorejuusto ja lisää siihen vähitellen varovasti sekoittaen vaahdotettu kerma. Mausta suolalla.

Koristele kakku kylmäsavulohella, tuoreella tilillä, kurkulla ja millä ikinä keksitkään! Käytä uskaliaasti värikkäitä koristeita!