Koko kesä ja syksy ollut sellaista menoa ja meininkiä ;) että en ole kerinnyt blogiani päivittämään, pahoitteluni siitä!

Tälläinen jauhelihapannarin ohje on kiertänyt kavereideni keskuudessa. Tein tätä pannaria jo kyläillessäni mummolassa ja ihastuin tähän iltapalaherkkuun täysin. Nyt sitten tein kotona tätä uudelleen ja hieman muokkailin reseptiä mieleisekseni. Alkuperäinen resepti on yksinkertainen ja senpä takia helposti muokattavissa. Jos ei jauhelihasta välitä sen voi yhtä hyvin korvata kanalla tai tehdä muuten ihan omanlaisensa täytteen ja miksipä ei jopa pannaritaikinankin. Laitan tähän nyt ensin alkuperäisen reseptin ja sitten vielä muokkaamani, toivottavasti kokeilet jompaa kumpaa tai mikä parasta kehittelet täysin oman reseptin!

Alkuperäinen resepti:

3kpl kananmunia

6dl maitoa

3dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

Täyte:

1 prk kermaviiliä

1pss ranskalaista sipulikeittoa

500g jauhelihaa

Tee ensin taikina turpoamaan. Sekoita sen jälkeen kermaviili ja sipulikeittojauhe keskenään kulhossa. Ruskista jauheliha ja mausta mielesi mukaan, mutta älä laita suolaa koska sipulikeitto on jo itsessään todella suolaista. ota paistinpannu pois liedeltä ja sekoita siihen kermaviilisipulikeittoseos. Levitä täyte leivinpaperilla vuoratulle pelille ja kaada taikina siihen päälle. Paista pannaria 200-asteessa 25 min tai niin kauan että pannari on saannut kauniin värin. NAUTI!

Muokkaamani resepti:

3kpl kananmunia

6dl maitoa

2,5dl vehnäjauhoja

1dl vehnäleseitä

1tl suolaa

Täyte:

1prk kermaviiliä

1pss sipulikeittoa

400g jauhelihaa

2kpl sipuleita

3dl porkkanaraastetta ( n. 4-5 isoa porkkanaa)

2kpl tomaatteja

mausteina paprikajauhetta ja persilijaa

juustoraastetta

Tee taikina turpoamaan. Sekoita kermaviili ja sipulikeittojauhe keskenään. Kuutio sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa pannulla. Raasta porkkanat raasteeksi (itse raastoin hienommaksi raasteeksi, koska raastetta tulee aika paljon täytteeseen). Lisää ruskistetuun jauhelihaan porkkanaraaste ja mausta mausteilla. Leikkaa tomaatti isoiksi palasiksi. Nosta pannu liedeltä ja sekoita täytteeseen kermaviilisipulikeittoseos. Lisää lopuksi tomaattipalaset täytteeseen. Täytettä ei enää käyte liedellä koska tomaattien on tarkoitus säilyttää koostumuksensa. Tomaatit voi tietysti korvata murskalla, mutta älä laita murskaa paljoa ettei ihanan täyteläinen kermaviilin tuoma maku peity. Levitä täyte pellille ja kaada varovasti taikina täytteen päälle. Paista pannaria 200-asteessa ensin 15min, sen jälkeen ripottele juustoraaste pannarin päälle ja jatka paistamista vielä 10 min tai kunnes pannari on saanut kauniin ruskean värin. Lopuksi ei tarvitse muuta kun nauttia!

   

Ihanaa kun on syksy ja lehdet puissa ovat niin upean värisiä! Oikein tunnelmallista syksyä teille kaikille blogin lukijoille!