Kuukauden muffinssireseptin aika!
Valitsin tämän reseptin sen tekotavan takia. Tässä ohjeessa suklaa sulatetaan voin kanssa ja kaikki aineet lisätään seokseen ja lopuksi vain sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Eli ei mitään vatkaamisia tai vaahdotuksia. Epäilin että tuleekohan näistä nyt kuinka kuohkeita ja mitenköhän käy, mutta epäily osottautui turhaksi. Muffinit olivat kuohkeita ja erittäin makeita suupalasia. Kokeile ihmeessä!
Suklaiset kirsikka muffinit:
Isoja 12kpl ja pieniä n. 26kpl
Ainekset:
150g vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
100g taloussuklaata
125g voita
250g kirsikkahillo (käytin sekahilloa, josta oli suurin osa kirsikkaa)
125g sokeri
2 kananmunaa
Kuorrute:
kaakaotomusokeria
kirsikan puolikas
Lämmitä uuni 180-asteeseen ja siivilöi kuivat aineet yhteen. Pilko suklaa pieneen kattilaan, lisää voi ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Lisää kulhoon hillo, sokeri ja munat ja sekoita huolellisesti tasaiseksi. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lusikoi taikina vuokiin ja paista muffineita uunissa n. 30min tai kunnes ne ovat kiinteän tuntuisia. Anna muffineitten jäähtyä ennen koristelua. Tee kaakaotomusokeri seos (tomusokeria ja vettä. Lisää vettä vähitellen, kunnes seos on notkeaa). Pursota napit jokaisen muffin päälle ja kruunaa muffinit vielä puolikkailla kirsikoilla. Nam!
Ohje: Maistuvat muffinit Susanna Tee
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.