Aloitan uuden kategorian johon joka kuukausi lisään yhden makean tai suolaisen muffinssin reseptin kuvan kera. Itse rakastan muffinsseja ja joka kuukausi niitä melkein tuleekin tehtyä. Jos sinulla on mielessäni joku erikoinen muffinssi resepti niin vinkkaa siitä minulle. Mielelläni kokeilen kaikkea uutta :)

Tammikuun muffinssina teille tarjoilen Banaani-saksanpähkinä-muffinsseja.   

   

Banaani-saksanpähkinä-muffinssit:

225g Vehnäjauhoja

115g sokeria

1 1/4 tl leivinjauhetta

1/4 tl ruokasoodaa

2 Kypsää banaania

115g pehmeää voita/margariinia

1/2tl vanilijauutetta

2 Kananmunaa

4 rkl ranskankermaa (yksi pieni purkki)

55g karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä

Kuorrute:

100g tuorejuustoa

n. 2dl tomusokeria

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Vatkaa voi/margariini, sokeri ja vanilijauute kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen, VARO juoksettumista! Lisää sitten murennettu banaani, ranskankerma ja saksanpähkinät. Kääntele jauhoseos taikinaan nuolijaa apuna käyttäen. Lusikoi taikina vuokiin ja paista 190-asteessa n. 25 minuutti tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna muffinssien jäähtyä. Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuuston sekaan siivilöity tomusokeri. Pursota kuorrute tähtityllalla muffinssien päälle ja koristele mielesi mukaan esim. saksanpähkinärouheella. Itse laitoin kokonaisen pähkinän ja tuunamiani banaanikarkkeja.

Resepti:

Maistuvat muffinit  Tekijä: Susanna Tee